Magazín Burn: Rozpalte v sobě fotografickou vášeň

Blog Richarda Guryči

Blog Richarda Guryči Zdroj: Strategie

Fotografický magazín Burn
2
Fotogalerie

Pozornosti zájemců o současné trendy ve fotografii a vizuální komunikaci by neměl uniknout online magazín s názvem Burn. Tento projekt je v záplavě internetových časopisů o fotografii a fotografování svým způsobem unikátní.

Burnmagazine.org stojí za pozornost především proto, že ho založil, provozuje a osobně kurátorsky vede fotograf proslulé agentury Magnum Photos David Alan Harvey. A také proto, že prostřednictvím publikovaných fotografických sérií a esejů rozmanitých žánrů lze nahlédnout do mimořádně zajímavé sféry fotografické tvorby.

Magazín Burn deklaruje podporu talentovaným a rozvíjejícím se fotografům (což neznamená nutně mladým a začínajícím) a Harvey se svým týmem publikované snímky nejen pečlivě vybírá, ale také zasvěceně, obsáhle a někdy také nemilosrdně vtipně komentuje v diskusích k jednotlivým příspěvkům. Od minulého týdne je Burn rovněž mezi pěti nominovanými magazíny aspirujícími na prestižní ocenění Lucie Awards v kategorii Fotografický magazín roku.

Chcete-li se tedy odpočinout od konzumace trendových snímků s převažujícím „instagramy lookem“ v cool magazínech a ponořit se zase jednou do poněkud temných vod fotografie s obsahem, stojí Burn rozhodně za trochu vašeho času. Procházení esejů dává možnost zúčastnit se vzrušující cesty hledání osobitého stylu a výrazu u autorů, kteří se právě v magazínu Burn ucházejí o pozornost čtenáře a diváka, u nějž se v tomto případě předpokládá přece jen trochu nadstandardní chuť a schopnost jednotlivé fotografie pozorně vnímat.

Navíc je k pozornosti doporučuje právě Harvey, bezpochyby velmi slavný a renomovaný fotograf a zároveň mimořádně charismatický a okouzlující popularizátor fotografie, jehož práce se sociálními sítěmi nadmíru inspirativní.