Mladá fronta kupuje Letenkylevně.cz a spouští nový web Connect.cz

Connect.cz

Connect.cz Zdroj: connect.cz

Online divize Mladé fronty rozšířila své portfolio další akvizicí. Jedná se o web Letenkylevně.cz určený zájemcům o výhodné cestování. Web návštěvníkům nabízí pravidelné tipy na zajímavé nabídky letenek do nejrůznějších destinací. Současně web i zprostředkovává přímo prodeje letenek.

Letenkylevně.cz tak doplňují portfolio webů Mladé fronty zaměřené na cestování a cestovatele: Orbion.cz (rady a tipy na dovolenou, zkušenosti ostatních, recenze hotelů) a Lidéazemě. cz (články z cest po celém světě). Celkový zásah cestovatelských webů v sezoně nyní dosahuje 300 tisíc unikátních cestovatelů, s touto akvizicí opět vzroste.
Současně tak jde o jeden z prvních kroků Mladé fronty směřující k monetizaci návštěvnosti svých webů pomocí transakcí. Po loňském e-shopu Butik. Dáma.cz a akvizici Letenkylevně.cz budou následovat další kroky v této oblasti.

Čtěte také: Vydavatelství Mladá fronta dosáhlo sto tisíc instalací v iPadech


Connect.cz pro profesionály IT

Čtenáři a uživatelé internetu, kteří jsou IT profesionály nebo se zajímají o byznys v oblasti počítačů, internetu a firemního IT, ocení nový web Connect.cz. Na webu naleznou nové trendy a technologie, praktické informace o profesionálním IT, reportáže z návštěv technologických firem a rozhovory s lidmi z oboru. Nový web Connect.cz patří k již zavedenému webu Živě.cz, nejčtenějšímu českému webu zaměřenému na počítače a internet, který v prosinci 2011 dosáhl rekordní návštěvnosti 630 000 uživatelů (RUest podle měření NetMonitor).