Na švýcarských drahách jezdí Roger Federer

Roger Federer, tenis

Roger Federer, tenis

Cestující na švýcarských drahách mají od pátku možnost svézt se každý den s Rogerem Federerem. Slavný tenista přezdívaný Fed Express propůjčil své jméno lokomotivě, kterou zdobí i jeho portrét. Při slavnostním ceremoniálu na nádraží v Basileji převzal její model.

Cestující na švýcarských drahách mají od pátku možnost svézt se každý den s Rogerem Federerem. Slavný tenista přezdívaný Fed Express propůjčil své jméno lokomotivě, kterou zdobí i jeho portrét. Při slavnostním ceremoniálu na nádraží v Basileji převzal její model. „Lokomotivu jsem ještě nikdy nekřtil, natož svým vlastním jménem,“ uvedl vítěz rekordních šestnácti grandslamových titulů ve dvouhře. Lokomotiva nese i reklamu na pojišťovací společnost National Suisse, s níž Federer dlouhodobě spolupracuje. Pojišťovna bude za každý ujetý kilometr přispívat hráčově nadaci na pomoc potřebným v Africe. Za 57 km pošle do fondu deset švýcarských franků (200 korun).

Federer si odskočil na nádraží během přípravy na turnaj ve svém rodišti, kde bude v příštím týdnu útočit na pátý titul. Třicetiletý hráč před soutěží ujistil, že chce hrát ještě dlouho. „Budu pokračovat tak dlouho, dokud mě budou fanoušci podporovat. Moje tělo rozhodne, kdy nastal čas skončit,“ uvedl bývalý první hráč světa, který letos získal jediný titul v lednu v Dauhá a v žebříčku klesl až na čtvrté místo.