National Express posílil management, zbrojí na autobusy

Petr Moravec

Petr Moravec Zdroj: profimedia.cz

Do vedení společnosti National Express CZ přichází významná posila. Firmě se podařilo zlákat Petra Moravce, který donedávna působil ve skupině Abellio a řídil sesterskou firmu Probo Bus. Moravec by měl mít na starosti nové projekty, jeho doménou je především autobusová doprava. Serveru E15.cz to potvrdil šéf společnosti Jan Paroubek.

Firma ze skupiny stejnojmenného britského kolosu, která se na českém trhu usadila teprve počátkem letošního roku, se tak v tuzemsku zřejmě neomezí jen na vlaky. Moravcův příchod má pikantní nádech. Když se Abellio, které spadá pod Nizozemské státní dráhy, rozhodlo loni vycouvat z českých zemí, převzala všechny jeho firmy konkurenční Arriva. A ta se s Moravcem rychle rozešla.

V National Expressu, který se chce rovněž ucházet o provozování dotovaných spojů, přitom vyvstala Arrivě nepříjemná konkurence. Moravec byl do roku 2008 generálním ředitelem Veolia Transport ČR. Následující dva roky působil v Českých drahách, mimo jiné jako náměstek pro osobní dopravu. Od dubna 2011 vedl Abellio a Probo Bus.