Někdejší Kalouskův cifršpion jde ke zbrojaři Strnadovi

Milan Cícer

Milan Cícer Zdroj: CTK - Katerina Sulova

Od ledna 2018 vzniká v centrále zbrojařské skupiny Czechoslovak Group nová pozice ředitele bezpečnosti, interního auditu a compliance, kterou obsadí Milan Cícer. Ten v letech 2009 až 2014 stál v čele Finančně analytického útvaru spadajícího pod ministerstvo financí. 

Nástup Cícera vysvětluje holding prohlubující se komunikací s úřady, bankami i obchodními partnery, kdy musí více bránit svoji pověst proti podle něj často nepravdivým a zavádějícím informacím, kterým čelí.

„Tak velká skupina jako CSG se nikdy nemůže vyhnout kauzám a jejich vysvětlováním. Ty mohou být někdy skutečné a založené na chybě někoho v holdingu, ale ještě častěji vymyšlené někým, kdo chce skupinu poškodit. Jako ředitel compliance budu řešit jak prevenci interních chyb v compliance, tak vysvětlování otázek z této oblasti úřadům či partnerům v soukromém sektoru,” uvedl Cícer.

Jako ředitel compliance bude posuzovat bezpečnostní, právní, reputační či etická rizika, která souvisí s různými oblastmi podnikání skupiny, v prvé řadě ale s výrobou a obchodováním s vojenským materiálem. Ty i do budoucna zůstanou významnou činností CSG.

“Czechoslovak Group si je vědoma, že dnes už nestačí jenom dodržovat právní normy i byznysovou etiku, ale je třeba o tom aktivně komunikovat s našimi partnery ve veřejném i soukromém sektoru. V osobě Milana Cícera nastupuje do CSG špičkový profesionál, který zastřeší politiku compliance v celé skupině,” dodal šéf holdingu Michal Strnad.