Německá REWE kupuje podíl EXIM tours

take off

take off

REWE Touristik, která patří do top 20 nejúspěšnějších firem na německém trhu, přebírá 51% podíl české jedničky mezi cestovními kancelářemi EXIM tours.

take offtake off

„Je to důležitý krok naší expanzní strategie. Partnerství s EXIM tours je pro nás branou na nejvýznamnější rozvíjející se trh východní Evropy,“ říká generální ředitel sekce cestovního ruchu REWE Group Norbert Fiebig. Podle mluvčího oddělení zájezdů REWE Group Sörena Hartmanna byl EXIM tours při vstupu na východoevropské trhy první volbou: „V zemích, kde jsme silní, tedy v Tunisku, Egyptě a Turecku, má skvělou pozici i EXIM. Společně toho dosáhneme více.“

Skupina EXIM Holding v posledním roce dosáhla obratu 225 mil eur a díky druhé pozici na Slovensku a také silné pozici v Polsku a Maďarsku je nejsilnější v celém regionu. Za poslední rok EXIM tours dopravila skoro 262 000 klientů, a to jen v Praze, jak se nechal slyšet šéf a spolumajitel holdingu Ferid Nasr.

Velký růstový potenciál spatřuje REWE Touristik na východoevropských trzích především u cest do západního Středomoří a do vzdálených destinací. „Jakožto jedna z nejsilnějších skupin v cestovním ruchu můžeme společně dosáhnout velkých výhod při nákupu hotelových pokojů a hostům nabídnout výhodné, exkluzivní hotelové nabídky,“ zdůrazňuje Sören Hartmann.
REWE, pod níž spadá i nákupní síť Billa nebo Penny market, vykázala za poslední rok celkový obrat ve výši 4,5 miliardy eur.