Novým šéfredaktorem zpravodajství ČT je Petr Mrzena

Novým šéfredaktorem zpravodajství České televize se od 9. listopadu stane Petr Mrzena. Ve funkci nahradí Karla Nováka, který přechází na pozici šéfeditora ČT24. Mrzena má za sebou zkušenosti z České televize, kde působil v minulosti na pozici redaktora, pracoval také jako šéfredaktor zpravodajství televize Nova a zahraniční zpravodaj televize Z1 v Bruselu.

„Znám Petra jako špičkového profesionála, který má moji důvěru. Věřím, že s jeho výrazným přispěním prosadíme změny ve zpravodajství České televize, které jsem si předsevzal,“ řekl výkonný ředitel ČT24 Zdeněk Šámal.

Pokračuje tak obměna managementu televize, která začala s říjnovým nástupem Petra Dvořáka do čela veřejnoprávního média. Naposledy byl odvolán výkonný ředitel ČT1 Radan Dolejš, kterého prozatím nahradil Milan Fridrich. Na počátku minulého měsíce jmenoval Dvořák do funkce ředitele programových okruhů právě Fridricha, který do té doby vedl sekci nových médií.

Finančním ředitelem se stal bývalý výkonný ředitel TV Nova Milan Cimirot a výkonným ředitelem ČT24 někdejší šéf dnes již neexistující televize Z1 Šámal. V čele sekce nových médií místo Fridricha stanula jeho dosavadní zástupkyně Pavlína Kvapilová.