Právníci z kancelář Rödl & Partner radili společnosti Schmolz - Bickenbach při akvizici poboček

.

. Zdroj: Shutterstock

Mezinárodní poradenská kancelář Rödl & Partner poskytovala své poradenské služby společnosti Schmolz - Bickenbach International při úspěšné akvizici minoritního podílu v české společnosti Schmolz - Bickenbach a slovenské společnosti Schmolz - Bickenbach Slovakia.

 

Tímto krokem společnost Schmolz - Bickenbach International  úplně konsolidovala tržby české a slovenské dceřiné společnosti v celkové výši přes jednu miliardu korun českých.

Skupina Schmolz - Bickenbach  je jedním z předních světových výrobců a distributorů speciálních ocelových výrobků s obratem přesahujícím 2,5 miliard eur. Vzhledem k tomu, že společnost Rödl & Partner poskytuje interdisciplinárními služby v oblasti práva, daní a auditu, byla schopna vypracovat komplexní due diligence cílových společností, čímž ve značné míře přispěla k realizaci této transakce.

Dále díky tomu, že Rödl & Partner působí na mezinárodní úrovni, byl schopen poskytovat právní a daňové poradenství jak v České republice, tak i na Slovensku a Německu, kde jednotlivé týmy společně vedené Hans-Ulrichem Theobaldem (Rödl & Partner Praha), úzce spolupracovaly na úspěšném dokončení celé transakce, jež má hodnotu více než 165 milionů korun.