Přestupy (Strategie č. 07/11)

Přestupy

Přestupy Zdroj: Shutterstock

Přestupy









Nový člen Klanu

Reklamní agenturu Klan posílil na pozici Client Service Director Tomáš Hons, který více než 7 let působil v agentuře McCann Erickson, poté téměř tři roky působil ve společnosti Generali PPF Holding na pozici International Marketing Manager. V Klanu bude mít na starosti především posílení agentury směrem ke klientskému servisu, strategickému plánování a získávání nových obchodních příležitostí.

Tomáš HonsTomáš Hons

Wieroński řídí finance

Teska Novým finančním ředitelem Tesco Stores ČR se stal Wojciech Wieroński. Na své pozici bude zodpovědný za vedení finančního a daňového oddělení včetně Tesco Finančních služeb. „Jsem hrdý, že mohu pracovat v Tesku v ČR a uplatnit své nejlepší zkušenosti jak z Teska v Polsku, tak ve Velké Británii,“ říká Wieroński, který v Tesku pracuje již od roku 1999.

Wojciech WierońskiWojciech Wieroński

Augustine Hotel Prague jmenoval ředitele

Ken Dittrich se stal generálním ředitelem pětihvězdičkového Augustine Hotel Prague, který je součástí sítě luxusních hotelů Rocco Forte. Dittrich pracoval více než 20 let jako generální ředitel předních hotelů po celém světě, naposledy pak byl generálním ředitelem petrohradského hotelu Corinthia. Pochází z německého Wuppertalu.

Ken DittrichKen Dittrich

Souček je regionální šéfkou Ernst & Young

Magdalena Souček byla jmenována vedoucí partnerkou Ernst & Young pro region střední a jihovýchodní Evropy zahrnující Bosnu a Hercegovinu, Černou Horu, Českou republiku, Chorvatsko, Maďarsko, Slovensko, Slovinsko a Srbsko. I nadále bude působit jako vedoucí partnerka Ernst & Young v ČR.

Magdalena SoučekMagdalena Souček

Vílová rozhoduje o Fashion Days

Ředitelkou Fashion Days pro Českou republiku a Slovensko se stala Štěpánka Vílová, která povýšila z pozice obchodní manažerky Fashion Days. Bude mít na starosti obchodní strategii české a slovenské pobočky Fashion Days. Na pozici střídá Davida Szendzielarze, který byl jmenován regionálním ředitelem nákupního klubu Fashion Days pro střední a jihovýchodní Evropu.

Štěpánka VílováŠtěpánka Vílová

ŠkoFin představuje nového jednatele

Společnost ŠkoFin má nového jednatele. Jan Kranát nahradí a převezme agendu dosavadního jednatele Stefana Rascheho, který bude působit v rámci koncernu Volkswagen ve společnosti Škoda Auto jako vedoucí oddělení Treasury. Kranát dříve působil v Import VW Group v Praze, jako finanční ředitel VW Group v Moskvě, jako výkonný ředitel VW Financial Services pro Rusko a jako obchodní ředitel Volkswagen Bank v Rusku.

Jan KranátJan Kranát

Jetenský audituje ING Pojišťovnu

Interní audit ING Pojišťovny v České republice a na Slovensku vede nově Vladislav Jetenský. Přichází z ING Bank, kde působil osm let jako auditní supervizor. Svou kariéru zahájil v Komisi pro cenné papíry, více než dva roky působil v ČNB jako auditor v oddělení bankovního dohledu a posledních osm let působil v ING Bank.

Vladislav JetenskýVladislav Jetenský

Harmon rozšířila tým specialistů

Agentura Aspectio, zabývající se marketingovým výzkumem trhu a veřejného mínění, jmenovala na pozici Research Director Lenka Harmon. Harmon má bohaté zkušenosti z oblasti výzkumu trhu a marketingového poradenství, předtím pracovala deset let ve společnosti TNS Factum, později Factum Invenio, poslední tři roky působila jako Account Director ve společnosti Ipsos Tambor.

Lenka HarmonLenka Harmon

Kružberský vede marketing Eta

Eta má nového marketingového ředitele, Lukáše Kružberského. Jeho hlavním úkolem bude zvýraznit unikátní postavení značky Eta na českém a slovenském trhu a přinést do jejích marketingových a obchodních aktivit nekonvenční a inovativní přístup. Kružberský přichází z internetového start-upu Zoot.cz, dříve působil ve společnostech Vodafone a T-Mobile.

Lukáš KružberskýLukáš Kružberský

Malach bude rozvíjet PayU

Libor Malach nastoupil na pozici Product Development Director vývojového oddělení platební brány PayU. Bude zodpovědný za spolehlivost a funkčnost platební brány, vývoj platebních metod, zákaznický servis a rozvoj spolupráce s největšími tuzemskými bankami a finančními institucemi. Do PayU přechází ze společnosti AVG.

Libor MalachLibor Malach

Čech prodává Mountfield

Společnost Mountfield jmenovala Tomáše Čecha do pozice ředitele divize prodeje společnosti. Čech je absolventem VUT v Brně a Politecnico di Milano a má 17 let zkušeností z trhu IT. Do společnosti Mountfield přichází ze společnosti Acer Czech Republic. Bude zodpovědný za řízení prodejní sítě 71 prodejen s více než 1000 zaměstnanci.

Tomáš ČechTomáš Čech

Direct Pojišťovna jmenovala ředitele

Tomáš Kadlec byl jmenován Business Development ředitelem Direct Pojišťovny. Má na starosti řízení aktivit v oblasti akvizic a do jeho profesní kompetence patří i identifikace, získávání a rozvoj nových obchodních příležitostí. Dříve působil jako management konzultant a projektový manažer pro McKinsey & Company.

Tomáš KadlecTomáš Kadlec

Lolek řídí zdroje v Telefónice

Novým ředitelem pro lidské zdroje společnosti Telefónica Czech Republic byl jmenován Ctirad Lolek. Jako člen Executive Committee bude řídit divizi lidských zdrojů v České a Slovenské republice a bude odpovědný za implementaci strategických projektů v oblasti lidských zdrojů skupiny Telefónica Europe.

Ctirad LolekCtirad Lolek

Korček se stal prezidentem komory

Prezidentem nově vzniklé Česko-Keňské obchodní komory se stal Viktor Korček. Dosud působil ve vrcholovém managementu významných firem střídavě na pozicích ředitele společnosti a obchodního a marketingového ředitele. Podílel se také na několika úspěšných humanitárních projektech ve východní Africe.

Viktor KorčekViktor Korček

Kučerová mluví za Eurovia CS

Tiskovou mluvčí stavební skupiny Eurovia CS se stala Petra Kučerová. Ve své nové pozici bude mít na starosti veškeré komunikační aktivity. Ve funkci dočasně nahrazuje Ivetu Štočkovou, která odchází na mateřskou dovolenou. Kučerová se na trhu PR a médií pohybuje již téměř 15 let, naposledy jako tisková mluvčí Kladna.

Petra KučerováPetra Kučerová

Dvořák povede Laufen CZ

Společnost Laufen CZ má nového generálního ředitele, Ladislava Dvořáka. Je to vůbec poprvé, kdy byl na tuto pozici dosazen Čech. Jeho kariéra ve firmě začala před devatenácti lety. Přes různé technické pozice ve výrobě se v roce 1999 stal vedoucím logistiky obou výrobních závodů. V roce 2004 byl povýšen na manažera zákaznického oddělení a logistiky na pražské centrále Laufen CZ.

Ladislav DvořákLadislav Dvořák

OKsystem posílil o obchodní manažerku

Společnost OKsystem rozšířila svůj tým o novou obchodní manažerku, kterou se stala Jana Benáková. Vedle její hlavní role spojené s oblastí business intelligence a prodejem IS OKbase se také bude starat o partnerský kontrakt se společností MicroStrategy. Benáková dříve působila v IBM na pozici team leadera oddělení Solution Design Centre.

Jana BenákováJana Benáková

Zinek zodpovídá za projekty Anectu

Jan Zinek se stal ředitelem sekce řízení projektů ve společnosti Anect. Mezi jeho klíčové úkoly bude patřit operativní řízení sekce v souladu se strategií společnosti, zajištění fungování podřízeného organizačního útvaru či zvyšování kvality služby projektového řízení. Zinek působí v oboru již 10 let, v Anectu je od roku 2006.

Jan ZinekJan Zinek