Rádio BBC zahájilo pod Lagardère kurzy angličtiny

Krize rozhlasového trhu

Krize rozhlasového trhu

Rádio BBC, patřící do skupiny Lagardère Active ČR, o víkendu odstartovalo výuku angličtiny ve všech stupních pokročilosti.

„Do vysílání jsme od víkendu začali zařazovat kurzy angličtiny z produkce BBC. Pro méně pokročilejší studenty Everyday English a pro ty pokročilejší Takeaway Business English. Ti nejpokročilejší si své znalosti mohou ověřit při poslechu živého vysílání BBC News Summary,“ sdělila tisková mluvčí Lagardère Active ČR Radka Pilzová.

Na BBC News Summary navazuje později ve vysílání jejich česká interpretace, aby si mohli praktikující studenti angličtiny ověřit stupeň svého porozumění a postupně se v něm zdokonalovat. Lekce angličtiny probíhají v každé šestnácté minutě hodiny a BBC News Summary vždy v půl.

„Uvidíme, jaká bude odezva posluchačů na tento prvek, podle toho se rozhodneme, jak jej budeme v budoucnu používat,“ okomentovala Radka Pilzová a dodala, že aktuálně probíhá na toto téma focus group – panelový průzkum.

„V přípravě jsou vlastní lekce angličtiny v koprodukční spolupráci s renomovanou jazykovou školou a rodilými mluvčími. Protože se ale jedná o náročný projekt, bude to ještě nějakou dobu trvat. Nicméně, do té doby má rádio dostatek již připravených kurzů angličtiny BBC,“ informuje Pilzová.