Reklamní lázeňské oplatky s logem firmy jsou dva dárky v jednom

Na Reklama, Polygraf ochutnali oplatky i andělé

Na Reklama, Polygraf ochutnali oplatky i andělé Zdroj: Archiv www.reklamnioplatky.cz

Dárkové balení s individuálním potiskem
Reliéf na oplatce může být i velmi členitý
Papírový kornout s inividuálním potiskem
3
Fotogalerie
Na českém trhu se nově objevil fenomén reklamních lázeňských oplatek, které mohou obsahovat libovolný 3D reliéf přímo na samotné oplatce, tedy například logo firmy, erb zámku nebo také jména oslavenců či svatebčanů. Dají se rozdávat ohřáté jednotlivě přímo na akcích, rozesílat v dárkovém balení, mohou sloužit jako „vstupenka“ nebo pozvánka.

Podobně jako značky Kofola nebo například Botas zažily nebo právě prochází svým porevolučním znovuzrozením, dají se reklamní oplatky označit jako modernizované lázeňské oplatky. Už však nejsou doménou pouze měst s léčivými prameny a určené pro generaci pamětníků. Své vlastní oplatky si může pořídit každá firma i jednotlivec. Poslouží jako netradiční sladké uvítání pro eventy a prezentace, jako pozornost k Vánocům, zasloužilým pracovníkům k výročí, na firemní oslavy nebo jako překvapivý benefit pro zaměstnance. Přímo na sladkou nebo slanou pochoutku lze umístit logo, jméno firmy, bonmot nebo jakýkoli jiný obrázkový motiv. Vše se dle přání zákazníka vygravíruje do speciální bronzové formy, ve které se následně oplatky upečou.

Oplatky, jak je neznáte

Na rozdíl od klasických lázeňských oplatek je však výroba takřka neomezená. Umožňuje vytvářet různé velikosti i tvary oplatek (hranaté, nepravidelné), měnit barevnost a v neposlední řadě také přizpůsobit chuť výsledného produktu. Je například možné připravit oplatky s příchutí oblíbeného likéru, zpracovat unikátní recepturu chuti, která bude patentována pouze pro jediného zákazníka apod. Podobně „neomezené“ jsou také možnosti provedení obalů. Reklamní oplatky lze balit jednotlivě i do dárkových krabiček, obvykle po šesti až osmi kusech. Kromě papírového provedení se pro významnější příležitosti mohou využít plechové nebo dřevěné obaly, vždy individuálně potištěné pro konkrétního zákazníka. Nově se dají objednat i malé oplatky o průměru velikosti běžného CD, které jsou zpracovány v podobě medailí na krk – v osmihranné krabičce včetně široké stuhy pro zavěšení na krk. Třeba jako dárek pro děti na firemní dny nebo jako reklamní předmět do muzeí, hradů, historických měst nebo pro prezentaci celých regionů.

Nechte se ochutnat!

V praxi se klientům osvědčilo zejména rozdávání horkých oplatek přímo v rámci nejrůznějších společenských i veřejných akcí. Oplatky zde mohou plnit funkci lehkého občerstvení a zároveň propagačního předmětu. Slané příchutě se výborně hodí jako snack k pivu nebo vínu. Vodné jsou také pro efektní způsob servírování nápojů v restauraci nebo na rautu s vlastní „delikatesní“ oplatkou. V záplavě různých reklamních předmětů je dnes těžké nalézt opravdu originální a neotřelý dárek. Tradiční české lázeňské oplatky v moderním pojetí jsou důkazem, že zajímavé nápady jsou stále možné.