Scanner: Gorilí antireklama

Ó, gorila mia

Ó, gorila mia Zdroj: archiv

Zoologická zahrada Henry Doorly v Omaze v americkém státu Nebraska je, alespoň podle serveru TripAdvisor, nejlepší na světě. Mezi důvody tak příznivého hodnocení figurují skutečnosti, že uvnitř zahrady je největší skleníkový deštný prales světa, jakož i největší zasklené opičárium planety (TripAdvisor zjevně nezná Pražský Hrad).

Jenže to má háček: nikdo se neptal tamních goril, jestli jsou taky happy. Inu, nejsou, alespoň ne pořád. Minulou středu se jeden obrovitý stříbrohřbetý samec namíchnutě vrhl na skupinku turistů, od nichž ho oddělovalo jen sklo. PRÁSK! a jedna ze tří vrstev panelu praskla.

Turisté pochopitelně prchali jako diví, ale jeden ze zaměstnanců scénu natočil na video. Následující den pustil záznam na YouTube a do soboty nasbíral 5,3 milionu zhlédnutí. Zoo tak získala obrovský impulz stran povědomí veřejnosti, ovšem ne docela takový, jaký by chtěla.

Zaměstnanec se hájil tím, že chtěl ukázat, jak dobře skleněný panel funguje, že se nerozbil celý. Scanner čeká, že napříště budou ošetřovatelé tapírů muset povinně podstupovat PR trénink.