Scanner: Groupon a jeho banánový držák

Taková normální pouzdra na banány

Taková normální pouzdra na banány Zdroj: archiv

Úžasnou legraci vymyslela firma Groupon, prodejce lokálních slev. Firma, jíž se dlouhodobě nedaří (v roce 2011 se začala obchodovat na burze za téměř 30 dolarů, ale poslední rok se drží pod deseti dolary za akcii), začala prodávat plastové pouzdro na jeden banán.

Jak vypadá banán, víte sami, takže pro představu o celkovém efektu stačí dodat, že strávníkův komfort zajišťují ve střední části pouzdra příhodné vroubky.

Groupon posléze posadil ke spoustě firemních komputerů vtipné lidi, kteří odpovídali na záplavu dotazů a komentářů na adresu novátorského výrobku. (Taky je možné, že si některé z dotazů posílají sami, ale to nejde zjistit.)

Z těch nejepších: „Holly Anne: 'Co když je můj banán příliš velký?' Groupon: 'Nepřehánějme, Holly.' Adriana Garcia: 'Už vidím, jak se bude tvářit učitelka, až tohle moje dcera vytáhne ve škole.' Groupon: 'Jako profesionál ve školství, který rád vidí, že jeho studenti podnikají zodpovědné kroky k zachování svých stravovacích ingrediencí v neporušeném stavu.'“

A pointa? Výrobce prodal během dvou dnů 1700 „banánových bunkrů“, jak se produkt oficiálně jmenuje.