Slovenské programy Joj a Plus získaly satelitní licenci od RRTV

Televize, ilustrační foto

Televize, ilustrační foto Zdroj: Repro Strategie

Slovenská televizní skupina JOJ od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) získala satelitní licenci pro televizní stanice Joj a Plus. Slovenské programy skupiny JOJ byly v Česku zatím dostupné v režimu takzvaného převzatého vysílání.

O licenci pro satelitní vysílání oficiálně požádala česká firma Doneal. Jejím jediným akcionářem je Slovenská produkčná, která na Slovensku drží licence přes firmu MAC TV.

Slovenské kanály Joj a Plus již v Česku působí, ale pouze v režimu převzatého vysílání, tedy na základě smlouvy s operátory, kteří v Česku provozují televizní multiplex nebo kabelové rozvody. Nynější licence je podle rady určena pro vysílání programů Joj a Plus prostřednictvím družice, a to na dobu 12 let. Vysílání bude směřováno na Česko a Slovensko a hlavním jazykem bude slovenština. Rada o udělení licence zároveň informovala stejnou instituci působící na Slovensku.

JOJ Media House, která vlastní firmu Slovenská produkčná, je mimo jiné vlastníkem společnosti JOJ Media House CZ, jejímž prostřednictvím drží sto procent akcií ve firmách BigBoard Praha a nepřímo i v Czech Outdoor, podnikajících ve venkovní reklamě.