Televizní rada podala trestní oznámení kvůli Sexy výhře

Z vysílání Sexy výhry na Active TV

Z vysílání Sexy výhry na Active TV

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání podala trestní oznámení pro spáchání trestného činu, který měl souviset s dubnovou soutěží v pořadu Sexy výhra na kanálu Active TV.

Podle Rady byli diváci v průběhu vysílání lákáni k telefonickému volání za účelem možného získání peněžité výhry, přičemž jim byla kladena hádanka, na niž byla ovšem odpověď, která neodpovídala zadání hádanky.

Jednalo se konkrétně o to, že přesunutím dvou sirek v čísle 6856 lze získat například číslo 1E956, což je ale výsledek vyšší než provozovatelem uvedená správná odpověď 1E656. Tím docházelo podle Rady k možnému podvodu na divácích, neboť ti nemohli správným zodpovězením hádanky získat slibovanou výhru.

Pořad byl na Active TV odvysílán 29. dubna letošního roku od 22:00 hodin. Volání stálo 90 Kč za minutu hovoru.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání podala už dříve několik trestních oznámení kvůli pořadům stejného typu. Podle informací předsedkyně RRTV Kateřiny Kalistové šlo o Óčko a už neexistující televize Pětka a Stil. „Jedná se stále o stejné pořady, kde k soutěžním otázkám nejsou připraveny správné odpovědi. O výsledcích jednotlivých šetření jsme ale dodnes nebyli informováni,“ řekla Strategii Kateřina Kalistová.