Tištěné Zlaté stránky vyjdou příští rok naposledy

zlaté stránky

zlaté stránky Zdroj: typodesignclub.cz

Katalog kontaktů Zlaté stránky vyjde příští rok v tištěné podobě naposledy. Uvedla to Pavlína Mozerová ze společnosti Mediatel, která katalog vydává. Seznam kontaktů má už několik let verzi pro internet i mobilní telefony a firma Mediatel se nyní soustřeďuje na on-line aktivity, dodala. Další informace oznámí Mediatel na tiskové konferenci příští středu.

Bezplatný katalog v tuzemské verzi existuje od roku 1991, firma v posledních letech distribuovala kolem dvou milionů výtisků. Do budoucna se Mediatel podle serveru Mediář.cz hodlá víc zaměřit na internetový marketing, mimo jiné tvorbu a správu webů a stránek na sociálních sítích. Firma o sobě nyní hovoří jako o digitální mediální agentuře.

Kvůli vydávání telefonních seznamů Zlaté stránky vedl Mediatel v minulosti spor s Telefónikou. Ta v roce 2009 oznámila svým zákazníkům, že již nebude tištěné seznamy vydávat. Mediatel tehdy tvrdil, že Zlaté stránky jsou jeho značkou a v jejich vydávání bude pokračovat.

Mediatel v tištěné i webové verzi podle svých internetových stránek nabízí vedle Zlatých stránek také seznam poskytovatelů služeb cestovního ruchu TravelGuide a katalog dovozců a vývozců Czech Exporters and Importers.