Tweet roku 2013 pro falešného knížete, Andreje Babiše a další

Twitter, ilustrační foto

Twitter, ilustrační foto Zdroj: skipprichard.com

Objevem roku se na sociální síti Twitter stali podnikatel Andrej Babiš, moderátor Českého rozhlasu Martin Veselovský a sportovní komentátor České televize Robert Záruba. Mediem roku na českém Twitteru je časopis 100+1 zahraniční zajímavost, jehož fanoušci ve finále předstihli informační zdroje jako ČT 24, Aktuálně.cz nebo TyInternety.cz.

Účtem roku, který vytvořil tajemný autor stojící za parodickým účtem @schwarzenbergk, se stal tweet „S tureckou delegací jsem dnes musel jednat na chodbě. Slavnostní sál mi zabrala slečna Zemanová se spolužáky.“ Tweet byl sledován více než dvaceti tisíci příznivci. Volebnímu týmu Karla Schwarzenberga se podařilo získat cenu v kategorii Událost roku, která rozhýbala nejen uživatele Twitteru, a to díky kampani pro Prezidentské volby 2013.

Osobností roku je komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo. Klání o Firemní účet vyústilo v první místa pro Air Bank a internetové knihkupectví Martinus.cz. V kategorii Účet veřejného sektoru zvítězila agentura CzechTourism.