Vláda má novou mluvčí. Hrubeše nahradila Jabůrková

Jana Jabůrková, ředitelka komunikace MMR

Jana Jabůrková, ředitelka komunikace MMR Zdroj: Profit

Vláda má novou tiskovou mluvčí. Stala se jí Jana Jabůrková, která dříve působila jako mluvčí na ministerstvu pro místní rozvoj. Novou mluvčí představil premiér Jiří Rusnok.

„Jana Jabůrková vystřídá pana Hrubeše, se kterým jsme se dohodli na ukončení spolupráce,“ řekl bez dalších podrobností Rusnok. Jabůrková bude zároveň šéfkou tiskového odboru úřadu vlády.

Před nástupem na ministerstvo pro místní rozvoj Jabůrková zastávala funkci ředitelky firemní komunikace ČEPS, předtím vedla firmu Protocol Service, byla Country Managerem v české pobočce Eklektik Porter Novelli a novinářské zkušenosti získala při vedení časopisu Mobil. Působila i jako tisková mluvčí projektu BESIP.

Jabůrková nahradila Jana Hrubeše, který sice už na začátku září skončil na postu šéfa tiskového odboru, ale dosud zůstával mluvčím. Jednačtyřicetiletý Hrubeš do funkce nastoupil letos v dubnu ještě za premiéra Petra Nečase (ODS). Po pádu jeho vlády na postu zůstal. Před Hrubešem byl vládním mluvčím Michal Schuster. Odešel kvůli tomu, že se chtěl věnovat akademické dráze.