Výdaje do display reklamy vzrostly oproti lednu o polovinu

internet

internet Zdroj: profimedia.cz

V únoru 2012 zadavatelé internetové display reklamy využili reklamní prostor v ceníkové hodnotě 348 milionů korun. Meziměsíčně výdaje narostly téměř o polovinu. Největším zadavatelem byla společnost Tchibo.

Podle monitoringu internetové display reklamy AdMonitoring využili zadavatelé v únoru 2012 online reklamu v hodnotě 348 milionů korun. Meziměsíčně došlo k nárůstu výdajů o 47,3 %. Internetová display reklama ale nabývá mezi zadavateli na významu nejen v důsledku sezonních vlivů - oproti předchozímu roku vzrostla inzerce dokonce o 27,4 %.

Na vrcholu žebříčku zadavatelů se objevila společnost Tchibo, která v únoru využila internetový reklamní prostor v hodnotě 12,2 milionů korun. Na dalších místech se objevují Internet Mall (9,4 mil. Kč), Ford Motor Company (8,5 mil. Kč) a AXA Bank Europe (8,2 mil. Kč).

Tabulka níže uvádí TOP 10 provozovatelů (skupina médií nebo mediazastupitel), jejichž reklamní prostor zadavatelé využívali. V rámci této skupiny se v únoru vystavila online inzerce v ceníkové hodnotě 325 milionů korun.

Příjmy za display reklamu v únoru 2012Příjmy za display reklamu v únoru 2012