WebTop100: Nejlepší web má ČSOB Pojišťovna

Vítěz WebTop100: ČSOV Pojišťovna reprezentovaná Petrem Kleinerm

Vítěz WebTop100: ČSOV Pojišťovna reprezentovaná Petrem Kleinerm

Vítězem 10. ročníku soutěže WebTop100 se stala ČSOB Pojišťovna, jejíž web odborná porota zhodnotila jako nejlepší mezi Top 100 hospodářsky nejsilnějšími českými firmami.

V úterý 25. října 2011 byly slavnostně předány ceny vítězům soutěže WebTop100, která oceňuje kvalitu zpracování firemních internetových prezentací. V hlavním žebříčku, který hodnotí pouze 100 nejvýznamnějších firem dle CZECH TOP 100, vyhrála ČSOB Pojišťovna. Jako druhý se umístil web společnosti Telefónica Czech Republic, třetí skončil Penzijní fond České pojišťovny.

Odborná porota v letošním roce hodnotila 207 prezentací. Vedle hlavního žebříčku byly také vyhlášeny výsledky za 11 oborových a 3 speciální žebříčky a udělena byla i 3 zvláštní ocenění za nejlépe zpracovaný web z hlediska marketingu, designu a přínosu pro uživatele.

„Poslední rok byl bohatý na opravdu povedené redesigny, což se promítlo ve výsledcích soutěže, kdy na předních místech často figurují společnosti, jejichž web prošel v nedávné době kompletní obměnou. Redesign byl často tak povedený, že odsunul na nižší příčky i takové stálice jako třeba Hypoteční banku, která v žebříčku Finance nenašla přemožitele od roku 2007,“ komentuje soutěž ředitel pořadatelské agentury Dobrý web Luboš Plotěný.

Mezi takovéto „skokany“ patří všichni tři mobilní operátoři, Direct Pojišťovna, nebo třeba web společnosti Tatra. Loňské prvenství naopak obhájil Freeport Leisure a Česká pošta.

„Za posledních deset let můžeme i díky hodnocení WebTop100 pozorovat, jak se zcela změnilo vnímání firemního webu ze strany managementu společností. Z nástroje pro IT oddělení přes prostředek PR a marketingu se web stal nástrojem obchodním. Tomu dnes odpovídá i pozornost, kterou firmy webovým prezentacím věnují, a ochota do webu investovat,“ vysvětluje Luboš Plotěný.

Kompletní výsledky 10. ročníku WebTop100 jsou k dispozici na stránkách soutěže.