Zentiva má nového ředitele výroby i mezinárodního marketingu

Zentiva

Zentiva

Novým ředitelem oddělení výroby a vývoje ve farmaceutické společnosti Zentiva byl jmenován Eric Jullien. Novým mezinárodním marketingovým ředitelem společnosti se stal Xavier Mesrobian.

Jullien bude ve společnosti zodpovídat za řízení vývojových projektů a posílení výrobní činnosti Zentivy. Jullien na pozici střídá Clauda Spiesera, který na tomto místě působil od roku 2009. Spieser přechází ke společnosti Sanofi Pasteur na pozici vrchního viceprezidenta pro výrobní operace.

Svou dráhu ve společnosti Sanofi zahájil Jullien v roce 1990. Od té doby pracoval na mnoha místech v oddělení výroby, řízení dodavatelského řetězce či kontroly kvality. Mesrobian ve své funkci bude zodpovídat za zavádění budoucí růstové strategie Zentivy v oblasti značkových i neznačkových produktů v celé Evropě. Do společnosti Sanofi nastoupil v roce 2005, působil v různých ekonomických funkcích v mezikontinentálním i evropském oddělení. Předtím pracoval jako ekonomický konzultant ve zdravotnictví v americkém Bostonu.

Zentiva je jedním z největších výrobců generik, tedy léků s propadlou patentovou ochranou, ve střední Evropě. Celkově zaměstnává více než 6000 lidí a má výrobní závody v Česku, na Slovensku, v Rumunsku a Turecku. Zentiva je od roku 2009 součástí Sanofi-Aventis.