Zoo Praha konečně představí nové logo

Zoo Praha

Zoo Praha Zdroj: Zoo Praha

Pražská zoologická zahrada zahájí sezónu představením nového loga. Po dvou a půl letech používání provizorního znaku a nevydařené veřejné soutěži zahájí 31. března změnu vizuálního stylu.

Veřejnost se s novým logem Zoo Praha poprvé seznámí v sobotu v jedenáct hodin dopoledne před hlavní branou a hned poté začnou zaměstnanci zahrady přelepovat prozatímní loga v areálu těmi novými. Změnou bude muset projít navigační systém pro návštěvníky, webové stránky zahrady, vstupenky, veškeré tiskoviny i dárkové předměty. Nové logo se objeví i v reklamních kampaních, které jsou tradičně směřovány na billboardy a citylighty.

Zoo Praha je nucena používat provizorní logo od prosince 2009, kdy Vrchní soud v Praze rozhodl, že původní logo vytvořené výtvarníkem Michalem Cihlářem využívá zahrada neoprávněně. V lednu 2011 vedení Zoo Praha vyhlásilo veřejnou soutěž, ze které vítěz nakonec nevzešel. „Ani s jedním z návrhů bohužel nejsem spokojen a ztotožněn do té míry, abych jej Zoo Praha přisoudil na dalších deset nebo spíš dvacet let,“ řekl v březnu 2011 ředitel Miroslav Bobek.

Podívejte se, jak vypadalo pět nejlepších návrhů loňské veřejné soutěže:

Na to, jak nové logo vypadá a kdo je jeho autorem, vyhlásilo vedení zahrady přísné informační embargo. Porota loňské veřejné soutěže zahradě doporučila, aby oslovila některého z renomovaných tvůrců. Tisková mluvčí Tereza Palečková nechtěla komentovat ani tuto variantu.