Zpátky v realitě

Po víkendu je neradno otevírat poštu

Po víkendu je neradno otevírat poštu Zdroj: Repro Strategie

Za spamy se obecně označují masově rozesílané e-maily, které si nikdo nevyžádal a které nám hltí poštovní schránku do té míry, že kvůli nim snadno přehlédneme opravdu důležité zprávy. Stoprocentně se proti nim chránit nelze, vždy některý z nich proklouzne.

Ani moje e-mailová adresa není v tomto ohledu žádnou výjimkou. Podle v poslední době vzrůstajícího počtu podobných mailů, které v ní přistanou, pravděpodobně figuruje v celé řadě e-mailových databází, které se k odesílání spamů využívají. Umíte si proto představit to zděšení, které po zapnutí poštovního klienta v pondělí ráno po příchodu do práce zažívám.

I když vím, že spamy bývají rozesílány bezmyšlenkovitě a necíleně, moje zvědavost, která mi na konci minulého víkendu nedovolila tyto maily okamžitě sprovodit ze světa, způsobila, že ve mně začal hlodat malý červík pochybností. Co když to tak není? Co když se internetové poučky mýlí a do schránky mi chodí reklama na míru?

Kdo by si z nás, zástupců něžného pohlaví, nepřál tvarující „džegíny“, tedy legíny v džínovém stylu, které dokonale vytvarují postavu, dále neviditelné spodní prádlo či kouzelný ručník se třemi jednoduchými otvory podporující ženskou kreativitu a slibující, že za pomoci trojice otvorů uděláte z osušky jednoduché šaty či nevšední spinkací model? Nabídka extrémně levné liposukce mne trochu zarazila, ale koneckonců už také nepatřím k nejmladším, tak proč ne.

Definitivní návrat zpět do reality však přišel vzápětí (a díky bohu za něj). To když e-mail zahlásil, že právě obdržel nové zprávy s nabídkou speciálního náramku proti chrápání, bezbolestného zvětšení mužského pohlavního orgánu patentovanou technologií z pohodlí domova či dálkově ovládaného vznášedla, které se bez problémů vznáší nad podlahou, dlažbou, vodou, ledem, a dokonce i nad sněhem.