Platforma Nafirmy.cz za 14 měsíců financovala projekty za 12 milionů korun

Nafirmy.cz

Nafirmy.cz Zdroj: Nafirmy

Česká platforma pro zajišťování financování firem od soukromých investorů Nafirmy.cz od svého spuštění loni v březnu financovala projekty za 12 milionů korun. Celkem zajistila investice pro 15 projektů. V letošním roce to bylo sedm projektů za 5,9 milionu Kč. Počet registrovaných soukromých investorů, kteří prostřednictvím Nafirmy.cz půjčují nebo hodlají půjčovat podnikatelům, se za 14 měsíců rozrostl na 634 lidí. Startup to uvedl v tiskové zprávě.

"Na naší platformě lidé půjčují podnikatelům. Firmy a OSVČ u nás získají šanci na dostupné úvěry, investoři mohou investovat do lokálních firem a zhodnotit své peníze lépe než na spořicím účtu v bance. A my zajišťuje férový a transparentní proces financování," uvedl projektový manažer a spoluvlastník firmy Vít Vavřinec. Podobně funguje například Zonky.

Mezi realizované projekty patří například investice do nové včelnice společnosti Včelí banka s ročním výnosem 12,99 procenta nebo nákup nového vybavení podcastového studia Vokál se zhodnocením 14,99 procenta. Nejnižší výnos se u realizovaných projektů pohyboval kolem pěti procent ročně.

Nafirmy.cz v současnosti poskytuje financování do výše jednoho milionu korun. Novinkou je navýšení cílové částky na pět milionů Kč s podmínkou zástavy nemovitosti.

Nafirmy.cz vyvinula a v březnu roku 2021 spustila skupina Creative Dock. V dubnu 2021 do Nafirmy.cz investovala a půjčky zaštiťuje J&T Banka.