Coca-Cola téměř o polovinu zvýšila zisk, daří se jí odklon od cukru

Coca Cola Life

Coca Cola Life Zdroj: Profimedia

Coca-Cola
Coca-Cola
Coca-Cola
Coca-Cola
Coca-Cola
8
Fotogalerie

Americký nápojový gigant Coca-Cola zvýšil ve třetím čtvrtletí čistý zisk meziročně o 42 procent na 2,59 miliardy dolarů (59,7 miliardy korun). Přispěla k tomu zejména silná poptávka po perlivých nápojích bez cukru a po novém produktu Coca-Cola Plus Coffee, uvedla firma ve svém sdělení.

Dva největší výrobci nealkoholických nápojů na světě, Coca-Cola a PepsiCo, se snaží reagovat na změnu chuťových preferencí spotřebitelů. Odklánějí se od tradičních sycených nápojů a nabízejí nápoje s nižším obsahem cukru, kromě toho přicházejí s novými příchutěmi, uvedla agentura Reuters. Nabídku rozšířily i na kávu, čaj a balenou vodu.

Coca-Cola představila také nápoje v menších baleních a s vyšší cenou, které jsou pro zákazníky atraktivnější. Minulý rok společnost koupila za 5,1 miliardy dolarů britský kavárenský řetězec Costa Coffee.

Čisté provozní tržby společnosti Coca-Cola se v minulém čtvrtletí zvýšily o 8,3 procenta na 9,51 miliard dolarů (219,1 miliardy korun). Analytici je podle průzkumu společnosti Refinitiv odhadovali na 9,43 miliardy dolarů.