Mnoho podob tradice. Podívejte se, jak před desítkami let probíhal výlov rybníka | E15.cz

Mnoho podob tradice. Podívejte se, jak před desítkami let probíhal výlov rybníka

Michal Nosek

Sdílet na Facebook Messenger Sdílet na LinkedIn

Češi nejsou příliš velkými milovníky rybího masa. Světový průměr na hlavu je zhruba 16 kilogramů ryb. Česko je s 5,5 kilogramy hluboko pod průměrem. I přes to zde ale mají velkou tradici výlovy rybníků. Připomeňte si ji prostřednictvím fotografií Viléma Heckela. 

Obliba kaprů v Česku klesá. Na výsluní zájmu se dostávají mořské ryby. Sladkovodních sní každý každý obyvatel ČR okolo 1,5 kilogramu. Zejména kvůli vánoční tradici.

České rybníky ročně vyprodukují asi 20 tisíc tun sladkovodních ryb. Chovům z devadesáti procent vládnou kapři, zbytek tvoří například amuři nebo tolstolobici.

Podívejte se jak vypadá výlov Horusického rybníka na fotografiích Viléma Heckela:

S předplatným můžete mít i tento exkluzivní obsah