Staropramen teď patří k středoevropské divizi Molson Coors

Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: profimedia.cz

Pivovarská skupina StarBev, ke které patří i český Staropramen, se nově bude jmenovat Molson Coors Central Europe. Přejmenování je dokončením akvizice StarBevu globální pivovarskou skupinou Molson Coors Brewing Company. Ta StarBev koupila letos v dubnu za přibližně 2,65 miliardy eur. Vedení nové středoevropská divize Molson Coors bude sídlit v Praze, tak jako tomu bylo u společnosti StarBev.

Generálním ředitelem nové obchodní jednotky bude Mark Hunter, který doposud zastával pozici generálního ředitele společnosti Molson Coors UK & Ireland.

Molson Coors Central Europe zaměstnává přibližně 4 100 lidí, provozuje devět pivovarů a působí na trzích České republiky, Srbska, Chorvatska, Rumunska, Bulharska, Maďarska, Černé Hory, Bosny a Hercegoviny a Slovenska. Akvizice zahrnuje i značku Staropramen - vlajkovou loď obchodní jednotky, která se prodává ve více než 30 zemích světa.

“Máme velkou radost z dokončení této akvizice, která podstatně posílí náš růstový profil a rozšíří naše portfolio prémiových značek,” řekl Peter Swinburn, prezident a generální ředitel společnosti Molson Coors. “Máme jasný plán, jak navázat na silný profil těchto vynikajících značek a využít možnosti zdejšího atraktivního a rostoucího pivního trhu,” komentoval své jmenování Mark Hunter, nový generální ředitel Molson Coors Central Europe.

Před svým jmenováním na post generálního ředitele obchodní jednotky Spojené Království a Irsko v roce 2007, zastával Mark Hunter pozici obchodního ředitele společnosti Molson Coors Canada, kde zodpovídal za veškeré obchodní a marketingové aktivity společnosti. Od roku 1989, kdy započal své působení v pivovarnickém průmyslu, zastával řadu seniorních pozic včetně řízení exportních trhů a strategie obchodní jednotky společnosti Bass Brewers a řízení marketingu značky Carling. Jako ředitel marketingu byl i členem představenstva Bass Brewers a rovněž zastával pozici člena představenstva společnosti Coors Brewers Ltd. Před rokem 1989 pracoval Mark Hunter v řadě pozic v oblasti obchodu ve společnostech Hallmark Cards a Bulmers Drinks.

Molson Coors Brewing Company patří mezi největší pivovarnické společnosti světa. Společnost působí na trzích v Kanadě, Spojených státech amerických, Spojeném Království a ve Střední Evropě a zahrnuje i jednotku Molson Coors International. Mezi vlajkové lodi společnosti patří značky Coors Light, Molson Canadian, Carling a Staropramen.