Prodej Chelsea jde do finále. Klub zřejmě od Abramoviče převezme americký investor Boehly

Roman Abramovič nabídl svůj anglický fotbalový klub Chelsea k prodeji na začátku března. Nyní se zdá, že je hledání nového majitele u konce.

Roman Abramovič nabídl svůj anglický fotbalový klub Chelsea k prodeji na začátku března. Nyní se zdá, že je hledání nového majitele u konce. Zdroj: Reuters/Andrew Winning

Fotbalistům Chelsea hrozí, že nebudou moci hrát v příští sezoně. Vedení Premier League může klubu odebrat licenci, pokud nebude prodán do 31. května.
Americký investor a filantrop Todd Boehly se zřejmě stane novým vlastníkem Chelsea.
3
Fotogalerie

Jedna z největších transakcí v historii sportu je na spadnutí. Americký podnikatel Todd Boehly, známý především jako šéf investiční společnosti Eldridge Industries, je údajně blízko převzetí londýnského fotbalového klubu Chelsea. Toho se zbavuje sankcemi zatížený ruský oligarcha Roman Abramovič. Dohoda by podle zdrojů agentury Bloomberg mohla být uzavřena v nejbližších hodinách. 

Finanční detaily transakce nebyly zveřejněny, časopis Forbes nicméně odhaduje, že hodnota organizace se pohybuje kolem 1,5 miliardy liber, přes 43 miliard korun, což je vůbec nejvyšší suma, jaká kdy byla za anglický fotbalový klub zaplacena. Boehly ani vedení Chelsea se k vyjednáváním nevyjadřují. 

Případnou dohodu ještě musí schválit britská vláda, pro klub je ovšem její uzavření nesmírně důležité, neboť může odvrátit vyřazení týmu z příští sezony v Premier League. Nejvyšší anglická fotbalová soutěž dala Chelsea ultimátum. Pokud do 31. května nezmění majitele, přijde o licenci, a nebude se tak moci účastnit ligových zápasů.   

Ruští oligarchové: Kdo je Putinovi nejblíže?

Video placeholde
Ruští oligarchové: Kdo je Putinovi nejblíže? • Videohub

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!