Propojí služby banky a mobilního operátora. PPF spouští platformu Unity

PPF Gate

PPF Gate Zdroj: E15 Dominik Kučera

Investiční společnost PPF rodiny Kellnerových spouští platformu Unity, která vybraným spotřebitelsky zaměřeným firmám ze skupiny umožňuje poskytnout společnou nabídku služeb a produktů jejich stávajícím i novým zákazníkům. Unity je výsledkem pilotního projektu dvou největších značek z portfolia PPF na českém spotřebitelském trhu, Air Bank a O2. 

Nabídka partnerů zapojených do Unity se bude dále rozšiřovat. Platforma podle skupiny umožní prohlubovat stávající a rozvíjet nové propojené služby a produkty napříč hlavními byznysovými oblastmi PPF, mezi které patří telekomunikace, finanční služby, média a e-commerce.

Zájem o čerpání výhod dostupných pouze v rámci Unity dosud projevilo zhruba 300 tisíc zákazníků, kteří využívají služeb Air Bank a O2. Tyto benefity za využívání služeb zahrnují zjednodušené platby, exkluzivní nabídky či pravidelné měsíční odměny.

„Unity propojuje firmy z různých oborů a odměňuje zákazníky za využívání služeb. Už více než rok posíláme společným zákazníkům měsíční odměnu 300 korun zpět na účet. Teď k tomu nově v rámci Unity přidáváme další, ještě hodnotnější benefity a výhody, třeba 50palcovou televizi k nákupu telefonu. A to je teprve začátek,“ uvedl generální ředitel O2 Jindřich Fremuth.

Konkurenční T-Mobile loni spustil věrnostní program Magenta Moments. Vedle nabídek operátora obsahuje například výhodné letenky, lístky do kina, slevu na palivo, občerstvení nebo soutěže od partnerských firem. Program, kterým si chce firma udržet zákazníky, je v Česku součástí aplikace Můj T-Mobile.

Skupina PPF podniká ve 25 zemích Evropy, Asie, Severní Ameriky a Afriky. Investuje zejména do telekomunikací, médií, finančních služeb a internetového obchodu. V České republice patří mezi značky PPF působící na spotřebitelském trhu Air Bank, Home Credit, operátor O2, digitální videotéka Voyo, online srovnávač cen Heureka a síť online i kamenných obchodů Planeo (maloobchodní skupina FAST). PPF vlastní aktiva v hodnotě 43,5 miliardy eur (přibližně 1,1 bilionu korun) a celosvětově zaměstnává 52 tisíc lidí. Skupinu PPF vlastní nejbohatší Češka Renáta Kellnerová s rodinou.

VIDEO: Hostem e15 Castu byl ředitel vnějších vztahů skupiny PPF Jan Růžička

Video placeholde
Hostem e15 Castu byl ředitel vnějších vztahů skupiny PPF Jan Růžička • e15