Aktuálně z PREmobility

Zdroj: Pražská energetika

Pražská energetika zaznamenala v posledních měsících další významné milníky v oblasti zavádění infrastruktury pro elektromobilitu - a to nejen v Praze, kde převážně působí.

Od poloviny března letošního roku je nově možné na webu premobilita.cz objednat dobíjecí čip na veřejné dobíjecí stanice PREpoint. Ke konci dubna PRE již vydala přes 80 dobíjecích čipů, které si zákazníci objednali on-line. Pro představu, toto číslo je přibližně o čtvrtinu vyšší než počet fyzicky vydaných dobíjecích čipů dohromady za měsíc leden a únor. Zároveň PRE zvýšila komfort obsluhy zákazníků pomocí tzv. „komplimentek“, kdy čipy objednané po internetu odesílá spolu s informačním letákem, jak obsluhovat dobíjecí stanici a odkazem na aktuální přehled dobíjecích stanic.

V polovině měsíce dubna se podařilo spustit provoz vysoce výkonné dobíjecí stanice v lokalitě Brno Energ Servis. Jedná se o dobíjecí stanici, která má potenciál dobíjet výkonem až 300 kW a jde tak o první dobíjecí stanici PRE tohoto druhu v Brně. Aktuálně PRE provozuje 16 rychlodobíjecích stanic s výkonem nad 50 kW a 66 pomalých dobíjecích stanic s výkonem do 22 kW.

Pražská energetika

A do třetice všeho dobrého. Společnost PRE a DS Automtobiles uzavřeli strategické partnerství v oblasti rozvoje elektromobility. Ke každému novému vozu DS E-TENSE (plug-in hybrid - PHEV i čistě elektro - BEV) získá zákazník navíc jako bonus první měsíc neomezeného dobíjení na veřejných dobíjecích stanicích PRE zcela zdarma a dále pak po dobu dalších 11 měsíců může čerpat kredit ve výši 400 Kč bez DPH měsíčně pro dobíjení na veřejných dobíjecích stanicích PRE.

Dobrým zprávám z oblasti elektromobility v Praze není ještě zdaleka konec. V rámci ověřování provozu rychlodobíjecí stanice ChaCraTec s unikátní technologií ke zvýšení výkonu pomocí setrvačníků, kterou PRE provozuje v Letňanech u areálu výstaviště PVA, je nyní možné dobíjet baterie elektroaut zcela zdarma.

A zatím posledním zbrusu novým veřejným dobíjecím místem se staly dvě malé dobíjecí stanice – tak zvané wallboxy umístěné na distribuční trafostanici v Jihlavské ulici na Praze 4 Kačerov.

Pražská energetika