Audi zvyšuje výrobu. V maďarské továrně zavádí noční směny

Světovou premiéru si v Ženevě odbyl nový vůz Audi TT

Světovou premiéru si v Ženevě odbyl nový vůz Audi TT Zdroj: ctk

Německá automobilka Audi zavádí ve své maďarské továrně ve městě Györ noční směny. Vychází tím vstříc rostoucí poptávce po svých luxusních modelech. Firma, která patří do koncernové skupiny Volkswagen Group, to uvedla v dnešním sdělení.

Závod v Györu, který se nachází 120 kilometrů západně od Budapešti, má roční kapacitu produkce 160 tisíc vozů. Audi v něm vyrábí sportovní vozy TT Coupé a Roadster a modely A3 ve verzích Limousine a Cabriolet. Loni tam firma vyrobila 42 851 vozů a 1,93 milionu motorů, z čehož šla většina na vývoz.

„Připravujeme se na přechod sériové výroby nového Audi TT Coupé na plný výkon. Zavedení třetí směny je nevyhnutelné,“ uvedl výrobní ředitel Audi Gerd Walker.

Audi je jedním z největších maďarských vývozců. Loni dokončila automobilka investiční program rozšíření továrny v Györu v sumě 900 milionů eur, tedy zhruba 25 miliard korun. Evropská komise minulý týden oznámila zahájení hloubkového vyšetřování státní pomoci, kterou maďarská vláda plánuje dát Audi v souvislosti s jejími investicemi v zemi. Budapešť chce poskytnout firmě podporu 133,3 milionu eur, sdělila komise.