Auta jako umění. Fotogalerie automobilových uměleckých bizarností

Auta jako umění

Auta jako umění Zdroj: auto.cz

Auta jako umění
Auta jako umění
Auta jako umění
Auta jako umění
5
Fotogalerie
Také vcelku obyčejné automobily se mohou stát uměleckým předmětem. Nevěříte? Nemyslíme si to přitom jen my, ale také mnoho umělců z různých koutů světa.

Množství automobilů je samo o sobě uměleckými předměty. Bugatti Atlantic, Jaguar E-Type, Lamborghini Miura nebo Alfa Romeo 8C, to všechno jsou krásné vozy, kterým to sluší nejen na silnici, ale klidně také někde v umělecké galerii. Jiným vozům je ale potřeba trochu pomoci, i z nich se však mohou stát umělecká díla hodná vystavení.

Indonéský sochař Ichwan Noor tímto způsobem vytvořil umění z Volkswagenu Brouk, automobilu s největším počtem vyrobených kusů na světě. Jeho dílo z roku 2013 se jmenuje Beetle Sphere (Broučí koule), což je, jak název napovídá, brouk z roku 1953 zmačkaný do kulovitého tvaru.

To německý umělec Dirk Skreber působící v New Yorku se rozhodl vytvořit umění z nabouraných aut. Staré Mitsubishi Eclipse a Hyundai Coupe doslova obtočil kolem sloupů, což na jednu stranu může být scéna z doslova hororové dopravní nehody, na druhou stranu ale i zajímavý exponát pro umělecké galerie.