Blesk chce do energetiky. Žádá o značku Blesk energie

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Rasch Jan/Euro

Vydavatel Blesku, společnost Czech News Center (CNC), chystá další vstup do byznysu mimo média. Po Blesk mobilu a Blesk peněžence se chce zaměřit na dodávání energií. Firma si totiž registruje značku Blesk energie.

Czech News Center (tehdy ještě pod starým názvem Ringier) si už loni zaregistroval značku Blesk plyn. Mezitím ale došlo k majetkovým změnám, kdy do vydavatelství vstoupili Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, kromě jiného spoluvlastníci Evropského průmyslového holdingu. Z nápadu s Blesk plynem nakonec sešlo.

Blesk energie, kterou si CNC nechalo registrovat na Úřadu průmyslového vlastnictví, by tak mohla být alternativou někdejšího projektu s plynem. Start nového byznysu by navíc mohla usnadnit spolupráce s majetkově spřízněnými firmami Křetínského a Tkáče.

Německý Bild nabízí energie také

Podobný projekt s názvem Bild energie provozuje v Německu bulvární deník Bild, do konce loňského roku titul ze stejné vydavatelské služby jako Blesk.

Czech News Center (kdysi Ringier Axel Springer CZ) je jednou z předních mediálních společností v České republice. Vydává vedle Blesku, Aha! a Sportu ještě časopisy Reflex, ABC, GEO, Blesk pro ženy, Blesk Hobby či Svět motorů. V roce 2012 společnosti stoupl zisk před zdaněním o 55 milionů na 498,2 milionu korun.