Bohemia Energy vyúčtovala 90 procent faktur. Zbylé rozešle v nejbližších dnech

Bohemia Energy

Bohemia Energy Zdroj: BOHEMIA ENERGY entity

Šéf Bohemia Energy Písařík se omlouval na tiskovce zákazníkům: Emoce a slova o pohřbu
Bohemia Energy
Bohemia Energy
4
Fotogalerie

Energetická skupina Bohemia Energy, která ukončila činnost v polovině října, rozeslala dosud faktury 90 procentům zákazníků. Zbývá tak zpracovat deset procent z celkových 1,2 milionu faktur. Zbývající zákazníci dostanou vyúčtování v následujících dnech, řekl mediální zástupce firmy Mirek Deneš.

„Zbývá nám tedy ještě deset procent zákazníků, na kterých usilovně pracujeme. Jejich vyúčtování rozešleme co nejdříve a pevně věříme, že přeplatky budou vyrovnány během března. Většinu přeplatků totiž zvládáme uhradit ještě před datem splatnosti faktur. To vše se nám daří i přes to, že jsme již museli řešit několik desítek tisíc reklamací. To je bohužel způsobeno nepřesnými odhady spotřeb, které nám zaslali provozovatelé distribučních soustav jako podklady pro vyúčtování,“ uvedl Deneš.

Ve skupině navíc už pracuje jen 15 procent z původního téměř 1000 zaměstnanců, kteří pro urychlení zpracovávají vyúčtování také o víkendech. „Abychom v této mimořádné situaci byli schopni zpracovat takto enormní množství vyúčtování,“ uvedl Deneš. Všichni zákazníci by měli dostat přeplatky v následujících týdnech. „Přesto velmi děkujeme za trpělivost,“ dodal Deneš.

Celkem musí Bohemia Energy vyfakturovat za svá odběrná místa na 1,2 milionu faktur, měla dohromady asi 900 tisíc zákazníků, někteří měli více odběrných míst.

Skupina Bohemia Energy, největší uskupení alternativních dodavatelů energií v ČR, oznámila loni 13. října ukončení činnosti a dodávek elektřiny i plynu. Jako důvod uvedla extrémní růst cen energií na trzích. Po Bohemia Energy skončily také další firmy.

Dodávky po Bohemia Energy ukončily také Kolibřík energie s 28 tisíc klienty, A-PLUS Energie se 150 odběrnými místy, Ray Energy, která dodávala zhruba 3000 klientů, a Microenergy, která dodávala energie více než 760 zákazníkům. Činnost ukončila také společnost Energie pro Tebe, která dodávala plyn více než třem stovkám odběratelům, a Český Energetický Dodavatel, který měl více než 7000 odběratelů. Plyn přestaly dodávat 2350 zákazníkům také Františkovy energie, skončil i dodavatel Svinos s 21 odběrnými místy. S dodávkami plynu skončila také Czech Energy, dodávky elektřiny a plynu ukončil také Lumius.

Do skupiny Bohemia Energy patří firmy Bohemia Energy, Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy a X Energie.

Šéf Bohemia Energy Písařík se omlouval na tiskovce zákazníkům

Video placeholde
Šéf Bohemia Energy Písařík se omlouval na tiskovce zákazníkům: Emoce a slova o pohřbu • Blesk Zprávy