Bugatti představuje nejdražší vůz světa, vyjde na stovky milionů korun

Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire Zdroj: Reuters

Bugatti La Voiture Noire
Bugatti La Voiture Noire
Bugatti La Voiture Noire
Bugatti La Voiture Noire
Bugatti La Voiture Noire
9
Fotogalerie

Automobilka Bugatti na ženevském autosalonu představila nový model La Voiture Noire, který s cenou 12,5 milionu dolarů (282,6 milionu korun) přepisuje rekordy. Na trh dosud nešel nově vyrobený vůz s vyšší pořizovací cenou, uvádí agentura Bloomberg. Model si prohlédněte ve fotogalerii.

Jeden z vozů už byl prodán neznámému fanouškovi automobilky. Spekuluje se o tom, že šťastným majitelem je bývalý šéf Volkswagenu Ferdinand Piech, uvádí agentura Bloomberg. Za cenu modelu La Voiture Noir by si zákazníci mohli koupit tři stovky modelů 3s od automobilky Tesla.  

Extravagantní vůz disponuje osmilitrovým šestnáctiválcovým motorem a šesti koncovkami výfuku. „Mají zdůraznit, že se v žádném případě nejedná o elektromobil,“ uvedl šéf designérů Bugatti Achim Anscheit.

Podle zástupců firmy, která letos slaví 110. výročí, je vůz mnohem více než moderní poctou slavnému modelu 57 SC Atlantic, který navrhl syn zakladatele automobilky Jean Bugatti. „Je to oslava estetiky,“ řekl šéf Bugatti Stephan Winkelmann.