Česká Era prorazila v Koreji, do Soulu dodá letištní systémy

Mezinárodní letiště Inčchon

Mezinárodní letiště Inčchon Zdroj: ctk

Pardubická společnost Era vyhrála zakázku na letištní technologie v jihokorejském Soulu. Jde o první kontrakt pro tuto východoasijskou zemi. Smluvní projekt dokončí v roce 2017. Mezinárodní letiště Inčchon je co do počtu odbavených cestujících čtvrté nejrušnější v Asii.

Systém letového provozu se skládá s 38 pozemních stanic, tří centrálních stanic a dvou monitorovacích terminálů. První zkoušky funkčnosti se na letišti uskuteční na podzim příštího roku.

„V druhé fázi bude následovat rozšíření systému kolem nového terminálu, který se staví,“ dodala Lenka Stejskalová Reichová z firmy Era.

Mezinárodní letiště Incheon je největší letiště v Jižní Koreji a jedno z největších letišť na světě. Má vlastní lázně, kluziště, vnitřní zahrady a muzeum korejské kultury. Nachází se 48 kilometrů západně od Soulu a slouží jako domovský přístav pro společnosti Korean Air a Asiana Airlines.

Hlavní letiště ve východní Asii

„Je hlavním letištěm pro mezinárodní civilní leteckou a nákladní dopravu ve východní Asii a čtvrtým nejrušnějším letištěm v počtu odbavených cestujících na celém asijském kontinentě,“ řekla Stejskalová Reichová.

Era patří od roku 2011 skupině Omnipol. Vyrábí radiolokátory a další radarovou techniku pro civilní a armádní sektor. Zařízení už dodala do 50 zemí.

Letos získala prestižní zakázku pro Severoatlantickou alianci na dodávku mobilních systémů pasivního sledování Věra nové generace v hodnotě více než 400 milionů korun.