Český pavilon na Expu táhne, navštívilo ho již deset tisíc návštěvníků

Vizualizace podoby českého pavilonu na Expo 2017

Vizualizace podoby českého pavilonu na Expo 2017 Zdroj: Astana Expo 2017

Světová výstava EXPO v kazašské Astaně
Astana Expo 2017
Astana Expo 2017
Astana Expo 2017
EXPO
7
Fotogalerie

Do národní expozice na mezinárodní energetické výstavě Expo 2017 v Astaně zavítalo během prvních pěti dnů 10 tisíc návštěvníků

Český pavilon na výstavišti v kazašské Astaně už má prvních deset tisíc příchozích, tato hranice padla během prvních pěti dnů do slavnostního zahájení. To připadlo na neděli 10. června, startu se osobně zúčastnil prezident Miloš Zeman. Tématem výstavy je budoucnost energetiky.

Česko je navíc jednou z mála zemí na této akci, která provozuje restauraci a jako jediná má všechny potřebné licence a povolení pro její provoz. Novináři tak směli natočit nejen restauraci, ale i chod kuchyně, která je vybavena nejmodernějšími gastronomickými technologiemi od českých výrobců.

Na výstavy v Astaně se přihlásilo více než než 110 zemí světa, které představují inovativní technologie a trvale udržitelná energetická řešení. Účast České republiky zajišťuje na základě vládního pověření Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) ve spolupráci s agenturou CzechTrade a vládou jmenovaným komisařem.