Dacia tajně dopravila do Prahy novou vlajkovou loď. Model Bigster ukazuje vyvoleným prodejcům

Video placeholde
Dacia Bigster: Představení šéfdesignérem
Dacia Bigster Concept
Dacia Bigster Concept
Dacia Bigster Concept
Dacia Bigster Concept
Dacia Bigster Concept
15
Fotogalerie

AUTO.CZ | Koncept velkého SUV Dacia Bigster zatím rumunská automobilka představila jen na oficiálních fotografiích. Má jít o klíčový model, který bude v hierarchii značky posazen nad Dusterem a půjde tak o novou vlajkovou loď. Podle informací serveru auto.cz se však vůz už nevyskytuje pouze na vizualizacích. Jeden fyzický kus se dokonce objevil v pražských Holešovicích.

Koncept Bigster do Prahy zamířil, aby jej automobilka představila vybraným dealerům. Jedná se přitom o přísně tajnou akci. Ani prodejci  ani ti si ale na místě nesměli pořídit fotografie vystaveného exempláře.

Bigster se světu představil na počátku minulého roku a již tehdy výrobce avizoval, že koukáme na koncept hodně podobný sériovému automobilu. Ten bude v hierarchii značky posazen nad Dusterem a půjde o novou vlajkovou loď. Vize má na délku 4,6 metru a uvnitř nabídne prostor až pro sedm osob. Kromě toho se počítá s elektrifikovanými pohonnými jednotkami.

Přestože vůz v Praze automobilka zakázaka fotit, během jeho přemístění se podařilo jeden snímek zachytit. K vidění je na webu AUTO.CZ