Dětský Čtyřlístek se vrátí do kin

Znovu do akce. Rozpočet druhého dílu by měl  dosahovat zhruba 25 milionů korun. Podobně jako
v případě dílu prvního.

Znovu do akce. Rozpočet druhého dílu by měl dosahovat zhruba 25 milionů korun. Podobně jako v případě dílu prvního. Zdroj: Cinemart

Filmovou podobu legendárního dětského komiksu, který vychází od sedmdesátých let, považují tvůrci za divácky a ekonomicky natolik úspěšnou, že se snímek Čtyřlístek ve službách krále dočká svého pokračování. V rozhovoru pro deník E15 to uvedl Aleš Tříska, majitel a šéf společnosti Cinemart, která společně s firmou Bio Illusion první díl produkovala.

Cinemart léta fungoval jako distributor a koproducent filmů, Čtyřlístek ve službách krále byl jeho první produkcí. Náklady se Cinemartu podle Třísky vrátily. „Chtěli bychom se Čtyřlístkem pokračovat, protože první díl byl úspěšný. Nyní vzniká scénář. Chtěl bych, aby to byl film spíše hudební. Čtyřlístek se začal (na plátně) pohybovat, takže by mohli tančit a zpívat – to by mohlo být pro děti zábavné,“ uvedl Tříska.

Celovečerní snímek o populární čtveřici hrdinů Fifinky, Myšpulína, Bobíka a Pindi z Třeskoprsk měl premiéru v tuzemských kinech na konci února. Za první pololetí přilákal čtvrt milionů diváků, což mu vyneslo bronzovou příčku za Babovřeskami a třetím pokračováním Iron Mana. Na tržbách to znamenalo 28 milionů korun, které si mezi sebou rozdělí producenti, koproducenti a kina. U filmu s rozpočtem zhruba 25 milionů jde o solidní výsledek. Rozpočet pokračování by měl být podobný.

U kritiky ale film režiséra Michala Žabky příliš nebodoval, ať už kvůli příliš častému výskytu product placementu či nelogičnostem v ději. „V původním scénáři k prvnímu dílu byly velké chyby, které se nám nepodařilo eliminovat. Doufám, že v dalším díle se těchto chyb vystříháme,“ poznamenal Tříska.

Film by do kin mohl přijít v roce 2015 nebo 2016, podle toho, kdy bude hotova finální podoba scénáře.

Čtyřlístek ztratil ve filmu kus svého kouzla i chytrost