Ford otevře dveře svých ostrých modelů na speciální akci

Ford Focus

Ford Focus Zdroj: Ford

Ford B-Max: Loni automobilka v Ženevě ukázala studii, letos se představí sériová verze. Nový model slibuje nízkou spotřebu a díky unikátnímu systému dveří, kdy výrobce vypustil B-sloupek, také příkladně jednoduchý přístup do interiéru. Pod kapotou najdeme nový litrový tříválec 1.0 EcoBoost s maximálním výkonem 120 k, který si podle oficiálních údajů vystačí v kombinovaném provozu se spotřebou 4,9 l/100 km. Alternativou v nabídce motorizací se stane jedna-šestka TDCi nabízející 95 k a průměrnou spotřebu rovné čtyři litry.
Dacia Lodgy: Značka Dacia nyní dále rozšiřuje svojimodelovou nabídku o první skutečné MPV. Novinka nese označení Dacia Lodgy, k dispozici bude v pěti- i sedmimístném provedení a má jít o levnější variantu pro ty, kteří pomrkávají po vozech Ford C-Max nebo Renault Scenic/Grand Scenic. Podle představitelů rumunské Dacie je jméno novinky odvozeno z anglického výrazu „lodge“, tedy chata nebo ubytovna, čímž chce zdůrazňovat záměr modelu nabídnout dostatek prostoru pro rodinu a její zavazadla. Dacia Lodgy měří na délku4500 mm a až sedm cestujících usadí do třech řad, nicméně v tom případě zřejmě nebude zavazadlovýprostor nijak objemný.
Ford Focus
4
Fotogalerie

Fiesta, Focus a Mondeo jsou stálice v nabídce automobilky Ford. Nyní dostaly v rámci nové modelové řady ST-Line výraznější vzhled a sportovnější projev díky vyladěnému podvozku a výkonným zážehovým i vznětovým motorům. Ostré novinky bude možné si z blízka prohlédnout a vyzkoušet během Dnů otevřených dveří u Ford Louwman v Příbrami, které se konají 7. a 8. října.

„Rozhodli jsme se akci pojmout ve formě zábavních dní pro celou rodinu. Připravili jsme proto několik atrakcí pro děti, hudební produkci, zajímavé besedy a chybět nebude ani místní občerstvení,“ uvedl ředitel showroomu Petr Hnojna s tím, že v hlavní roli budou samozřejmě nové modely značky.

Prohlédněte si motorku z dakarské rallye

Během Dnů otevřených dveří budou mít návštěvníci možnost poslechnout si zážitky motocyklového jezdce Davida Pabišky, který má na kontě start v celé řadě světových i domácích rallye, mimo jiné i ve slavné Rallye Dakar. Do Příbrami přijede předvést i svůj závodní stroj, se kterým jednu z nejnáročnějších jízd světa absolvoval.

Pro účastníky je připravené i soutěž, ve které bude možné vyhrát zapůjčení jednoho z modelů z řady ST-Line s plnou nádrží na celý víkend. „Chceme, aby se lidé u nás pobavili a užili si pěkný den s našimi vozy,“ uzavřel Petr Hnojna s tím, že dveře příbramského showroomu se v oba dny otevřou v 8:00 a akce trvá do 17:00.