Fortuna přišla o svého klíčového bookmakera

Lídr kursových sázek ve střední a východní Evropě, Fortuna Entertainment Group, ztratil jednoho z klíčových manažerů. Ke konci prosince post opustí hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák a nahradí ho Ondřej Vích.

„Michal Hanák opouští firmu na základě vlastního rozhodnutí. Nový šéf bookmakerů do společnosti přichází z BetClic Everest Group, kde naposledy zodpovídal za risk management skupiny,“ řekl E15.cz mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Podle Šraina Vích byl přijat do společnosti na základě výběrového řízení, kolik na tento post bylo uchazečů, mluvčí neupřesnil s odkazem na interní záležitost. Stejně odpověděl i na dotaz E15.cz, zda měl Hanák, jako jeden z klíčových manažerů, ve smlouvě konkurenční doložku, čímž by po určitý čas nemohl nastoupit do jiných firem v branži. „To opravdu nemohu komentovat,“ řekl Šrain.

Podle informací E15.cz z důvěryhodného zdroje, Hanák odchází opravdu z firmy na vlastní přání. „Ve zlém se neloučil, u Michala by to ani nešlo,“ řekl zdroj. Hanákovy nové záměry prý ale také detailně nezná.

Ztrátu má vyrovnat zkušený manažer

„Odchod Michala Hanáka je pro nás ztrátou, jsem nicméně přesvědčen, že Ondřej Vích je plnohodnotnou náhradou. Jeho zkušenosti jsou pro nás cenným artiklem, které budeme moci uplatnit k dalšímu rozvoji sázkového provozu,“ zdůraznil generální ředitel Fortuna Entertainment Group Radim Haluza.

Vích (33) vystudoval Vysokou školu chemicko – technologickou v Praze, v prostředí sázkových kanceláří se pohybuje téměř deset let. Kariéru bookmakera zahájil v roce 2003 ve společnosti Bet365 a následně Expekt, kde v roce 2010 až 2011 vedl tým 40 bookmakerů a zodpovídal za pre-match kursy. Během roku 2012 v rámci BetClic Everest Group (BetClic, Expekt) řídil risk management skupiny.

Sázková společnost Fortuna, jejíž akcie se obchodují na pražské a varšavské burze, během prvních devíti měsíců letošního roku přijala sázky za 334,1 milionu eur (8,48 miliardy korun), což je meziroční růst o 10,7 procenta.

Zisk před úroky, daní a odpisy (EBITDA) skupiny klesl o 6,2 procenta na 13,3 milionu eur (337,8 milionu korun), hrubé výhry naopak vzrostly o deset procent na 78 milionů eur (1,98 miliardy korun). Majoritním vlastníkem je československá finanční skupina Penta.

PROFIL: Zakladatel Fortuny začal u černých sázek