Grammer sloučí do žatecké zóny výrobu z Česka a Německa

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Petr Berger, Euro

Německý výrobce automobilových komponentů Grammer podepsal smlouvu na pronájem hal po Panasoniku v žatecké průmyslové zóně Triangle. Firma hodlá do Žatce sloučit výrobu ze současných tří závodů v Česku a Německu.

Grammer si prostory v zóně pronajal na 15 let od skupiny CTP, která je těsně před tím od Panasoniku odkoupila. Informaci o transakci jako první přinesl na konci května server E15.cz.

Podrobnější plány společnost zatím nezveřejnila. „Očekává se, že příchod německé společnosti do Ústeckého kraje s sebou přinese i viditelný vliv na dosud velmi vysokou nezaměstnanost, která v regionu dlouhodobě panuje,“ uvedla Pavlína Kotková z firmy 108 Agency, která pronájem zprostředkovala.

Grammer CZ působí v České republice zatím ve třech lokalitách: Tachov, Most a Dolní Kralovice. Z celkového počtu 8000 zaměstnanců ve skupině Grammer jich v tuzemsku pracuje kolem 1200.

Tachovská továrna dodává například sedačky pro nákladní automobily Daimler a DAF, podnik v současné době ovládá 36 procent evropského trhu sedaček pro nákladní vozy.

Česká filiálka Grammeru je součástí koncernu Grammer AG, který se specializuje na vývoj a výrobu komponent a systémů pro interiéry automobilů a s více než 30 výrobními a distribučními místy v 18 zemích působí na čtyřech kontinentech.

Panasonic svou továrnu v Žatci uzavřel loni, většinu ze šesti stovek pracovníků propustil koncem roku.