Hyundai začíná útočit na pozice Škodovek. Nová i30 vstupuje na trh

Třídvéřový Hyundai i30

Třídvéřový Hyundai i30 Zdroj: Jiri Duchon, Autorevue.cz

Třetí generace Hyundaie i30
Třetí generace Hyundaie i30
Třetí generace Hyundaie i30
Třetí generace Hyundaie i30
Třídvéřový Hyundai i30
19
Fotogalerie

Tuzemské zastoupení korejské značky Hyundai oznámilo cenu třetí generace vozu i30 s karosérií hatchback. Automobil, který montují ruce tuzemských dělníků v nošovické továrně, bude v limitované nabídce Symbol k mání za částku 399 990 korun.

AutomobilZatím jsou na výběr pouze dva typy motorů: přeplňovaný 1,0 T -GDI a turbodiesel 1,6. Cena se vztahuje k verzi s malým benzinovým motorem 1,0 T-GDI, který má výkon 88 kW (120 koní). S tímto pohonem má mít podle výrobce vůz kombinovanou spotřebu rovných pět litrů, maximální rychlost činí 190 kilometrů v hodině a zrychlení z klidu na stokilometrovou rychlost nastane po 11,1 sekundách.

Druhou volbou může být dieselový motor 1,6 CRDi (81 kW - 110 koní). Za ten se ovšem připlácí 90 tisíc korun. Auto s ním jede stejně rychle jako s benzinovou jednotkou (190 km/hod), zrychlení má být o desetinku sekundy lepší (11,0 s).

Samotný motor navýší cenu o pět desítek tisícovek, ale jelikož se montuje pouze do vozů vybavených paketem plus v ceně 40 tisíc korun(obsahuje například LED hlavní světla, navigaci a dvouzónovou klimatizaci), dosáhne pak celková suma částky 489 990 korun.

Dalším možným příplatkem je sedmistupňová dvouspojková automatická převodovka, která přijde opět na padesát tisíc českých korun. Je ji možno namontovat právě jen k tomuto turbodieselu.

Pokračování článku čtěte zde.

Více na podobná témata na autorevue.cz.