Innogy nabídne výhodnější smlouvy i lidem s fixací nad cenovým stropem

Společnost Innogy

Společnost Innogy Zdroj: Profimedia.cz

Energetická společnost Innogy vyjde vstříc zákazníkům, kteří si zafixovali ceny nad současným cenovým stropem. Umožní jim bez penalizace uzavřít výhodnější smlouvy. Pokud tak udělají během srpna, bude pro ně nový ceník platit už v září.

Nová nabídka platí pro zákazníky Innogy s platnou smlouvou, jejichž cena od 1. ledna roku 2024 bude přesahovat cenový strop schválený vládou, tedy 2500 korun bez DPH/ MWh odebraného plynu, respektive 5000 korun bez DPH/ MWh silové elektřiny.

Zákazníkům, kterých se nabídka týká, se společnost sama ozve s novou verzí smlouvy nejpozději do poloviny srpna.

Dodavatelé elektřiny zlevňují

Velkoobchodní ceny umožnily části dodavatelů elektřiny už poněkolikáté upravovat ceníky směrem dolů. Trend může podle analytiků pokračovat i v budoucnu. Už dnes si přitom zákazníci u mnohých dodavatelů mohou zajistit neoficiální, výhodnější tarify, stačí o ně požádat stejně jako třeba u mobilních operátorů. Kdo nabízí nejnižší ceny na trhu se dočtete zde.

„Důležité je, aby to udělali v srpnu. Jedině tak jsme schopni pro ně využít výhodných nákupů. Ceny budou mít pod vládními stropy už od 15. září, tedy nižší už tuto topnou sezonu,“ řekl pro Novinky.cz ředitel maloobchodu Innogy Energie David Konvalina.

„Typický zákazník, který má fixovanou smlouvu na vysokých krizových cenách, může ročně ušetřit za plyn sedmnáct tisíc a za elektřinu dvanáct tisíc korun. Výjimečně může jít o úsporu za plyn až dvacet sedm tisíc korun za rok,“ dodal Konvalina. Podobný krok už dříve oznámila společnost ČEZ.

Energii zlevňují i ostatní společnosti. Třeba PRE zlevní od 1. září plošně silovou elektřinu a plyn pod úroveň cenového stropu. Snížení cen se bude týkat přibližně 700 tisíc odběratelů elektřiny a téměř 30 tisíc odběratelů plynu, což je drtivá většina klientů společnosti. Zlevnění se nebude týkat zákazníků, kteří už mají zafixovány ceny pod cenovým stropem.