Jsem obětí vydírání, říká majitelka firmy kupující majetek ČEZ v Bulharsku

ČEZ

ČEZ Zdroj: profimedia.cz

Majitelka firmy Inercom, která kupuje majetek energetické skupiny ČEZ v Bulharsku, Ginka Varbakovová prohlásila v souvislosti s pozdvižením kolem této transakce, že je obětí vydírání konkurence. Zároveň pohrozila soudy těm, kdo tvrdí, že je takzvaným bílým koněm. Informuje o tom dnes bulharský deník Sega.

List na svém webu uvádí, že Varbakovová svůj mírný tón po čtvrtečním ranním setkání s premiérem Bojkem Borisovem, kdy vyjádřila ochotu souhlasit s účastí státu na kontraktu, bude-li svolný ČEZ, později přitvrdila. Na zasedání parlamentních výborů pro energetiku a pro kontrolu nad bezpečnostními službami řekla, že je terčem "politicko-ekonomického vydírání, hrubého vměšování do investičních záměrů a satanizace".

"Vážně jsme podcenili roli politických intrik," řekla majitelka Inercomu na více než tříhodinovém zasedání, jehož se podle deníku mimo dalších činitelů zúčastnil i český velvyslanec.

Místo aby poskytla vysvětlení týkající se kontraktu s ČEZ nebo ohledně způsobu, jak by se bulharský stát na něm mohl případně podílet, podle deníku obvinila z napětí kolem této transakce konkurenty, kteří o získání aktivit české energetické skupiny usilovali. Žádné konkrétní firmy nejmenovala, ale "pohrozila soudem všem, kdo tvrdí, aniž to mohou dokázat, že ona je nastrčená osoba".

Jak být bohatý? Dozvíte se to v investičním magazínu E15, který si můžete objednat zde >>>

Video placeholde

Jak být bohatý - investiční magazín E15 Premium • E15