Kontrakt přímo z výstavy: Papcelu se v Rusku rýsuje zakázka za desítky milionů eur

Papírna

Papírna Zdroj: Profimedia

Litovelské společnosti Papcel, která je předním tuzemských výrobcem strojů a zařízení pro papírenský průmysl, se v Rusku rýsuje zakázka za několik desítek milionů eur. Ruský podnik Perekrostok chce pořídit novou papírenskou linku a od Papcelu si už vyžádal projektovou dokumentaci.

„Firma Perekrostok patří k významným zpracovatelům obalových materiálů a zvažuje výstavbu papírenské linky na zelené louce. V případě realizace kompletního projektu by šlo o investici v přepočtu asi za 1,27 miliardy korun,“ uvedla vedoucí marketingu společnosti Papcel Martina Pavlíková.

Zástupci Papcelu na přelomu října a listopadu na mezinárodní papírenské výstavě Papfor v Sankt Petěrburgu podepsali s vedením Perekrostoku projekt, který plánovanou stavbu linky popisuje.

„Naši zákazníci často využívají tuto příležitost k řešení a dotažení rozpracovaných nabídek nebo detailů běžících projektů. Není ničím zvláštním, pokud je přímo na veletrhu podepsána obchodní smlouva, což pro země západní Evropy není až tak běžné,“ dodala Pavlíková.

Papcel vyrábí a dodává stroje a zařízení pro kompletní linky papírenských strojů. Zajišťuje kusové dodávky, opravy, repase a rekonstrukce výrobních uzlů a celých technologií. Loni její tržby vzrostly o 73,6 milionu korun na 734,3 milionu korun. Papcel je výrazně proexportně orientovanou firmou, na zahraniční trhy dodává více než 90 procent své produkce.