Linde MH přesune do Česka výrobu „ještěrek“

Vysokozdvižný vozík Linde

Vysokozdvižný vozík Linde Zdroj: Linde MH

Německá společnost Linde Material Handling, která se zaměřuje na manipulační stroje, se rozhodla přenést svou výrobu těžkých vysokozdvižných vozíků z Walesu do České republiky. Zprávu přinesl server Patria.cz a deníku E15 ji potvrdil mluvčí české pobočky Linde MH, která patří do skupiny německé firmy KION Group.

Akce je součástí restrukturalizace celé skupiny a je vedena snahou snížit náklady. Společnost ve waleském městečku Merthyr Tydfil propustí zhruba dvě stovky tamních zaměstnanců. Výroba vozíků v České republice by se měla rozbíhat postupně v následujících měsících, naplno by měla běžet od října.

Přesné místo výroby v českých zemích ani další podrobnosti firma zatím neuvedla. Pro přesun se prý ale rozhodla po dlouhých měsících konzultací. KION Group zahrnuje vedle Linde dalších pět značek: STILL, Fenwick, OM STILL, Baoli a Voltas. Skupina sama sebe označuje za lídra evropského trhu průmyslové manipulační techniky. KION Group zaměstnává přes 21 tisíc lidí, v roce 2012 vykázala tržby 4,7 miliardy eur.