Manželé Písaříkovi uposlechli soud. Začínají odhalovat majetek padlé Bohemia Energy

Zakladatelé někdejšího alternativního dodavatele energií Bohemia Energy Jiří a Hana Písaříkovi se po měsících vzdorování podvolili insolvenčnímu soudu a začali zpřístupňovat účetnictví, vnitroskupinové finanční toky, smlouvy a další klíčové obchodní dokumenty firmy.

Zakladatelé někdejšího alternativního dodavatele energií Bohemia Energy Jiří a Hana Písaříkovi se po měsících vzdorování podvolili insolvenčnímu soudu a začali zpřístupňovat účetnictví, vnitroskupinové finanční toky, smlouvy a další klíčové obchodní dokumenty firmy. Zdroj: Michael Tomeš

Skupina Bohemia Energy, před rokem ještě největší uskupení alternativních dodavatelů energií v ČR, oznámila loni 13. října ukončení činnosti a dodávek elektřiny i plynu.
Písařík Jiří Bohemia Energy
3
Fotogalerie

Zakladatelé někdejšího alternativního dodavatele energií Bohemia Energy Jiří a Hana Písaříkovi se po měsících vzdorování podvolili insolvenčnímu soudu a začali zpřístupňovat účetnictví, vnitroskupinové finanční toky, smlouvy a další klíčové obchodní dokumenty firmy. Cílem rozkrytí majetku je zjistit, jakou hodnotu může mít desetiprocentní podíl společnosti Bohemia Energy, který si nárokuje její bývalý obchodní partner a následně zkrachovalý podnikatel Tomáš Bárta.

Poodhalení majetku Bohemia Energy souvisí právě s Bártovou insolvencí. Jeho insolvenční správce Jaroslav Brož o dokumenty požádal už před jedenácti měsíci. Nyní už dostali insolvenční správce a jeho soudní znalci první dokumenty na stůl a další mají následovat. Tato práce může trvat i několik měsíců, tedy pokud bude Bohemia Energy skutečně plně spolupracovat. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!