Mercedes plánuje hned čtyři elektromobily včetně limuzíny

Mercedes třídy A

Mercedes třídy A

I přes přetrvávající problémy s dojezdem, délkou nabíjení a sítí dobíjecích stanic chce německá automobilka Mercedes-Benz už v roce 2018 prodávat první plně elektrické auto z nové generace produktů. Má jít o jakousi obdobu řady modelů i od BMW a samozřejmě konkurenci americké společnosti Tesla.

Elektrické Mercedesy mají obsáhnout nejširší část trhu, tedy luxusní sedan velikosti třídy S, dva crossovery či SUV a také sedan střední velikosti. Nové plně elektrické modely dostanou vlastní platformu podobnou té, jakou používá Tesla. Vozy budou mít pohon zadních nebo všech kol a akumulátory uložené pod podlahou.

Jednotný má být i systém pohonu, lišit se budou jen podle dostupného výkonu. V nabídce mají být tři základní provedení o výkonech 300 kW (408 koní), 390 kW (530 koní) a dokonce i 450 kW (612 koní). Nejsilnější bude k dispozici výhradně s pohonem všech kol.

Cílem Mercedesu je nabídnout dojezd alespoň 500 km a počítá se s tím, že balíček akumulátorů bude vážit přes 400 kilogramů. Dynamika má být podobná jako u aktuálních modelů značky Tesla, takže by se menší sedan mohl v nejsilnějším provedení dostat z klidu na 100 km/h za tři sekundy.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz

Kampaň Mercedesu staví na vizi jízdy autem bez řidiče