MOL chce na benzinkách prodávat potraviny za ceny jako v supermarketech

Čerpací stanice MOL (ilustrační foto)

Čerpací stanice MOL (ilustrační foto) Zdroj: Profimedia.cz

Maďarský ropný holding MOL, který od pátku přebírá čerpací stanice italské společnosti Agip, plánuje na svých čerpacích stanicích prodejny se zbožím konkurujícím nabídce v supermarketech. I cena by přitom měla být podobné té v řetězcích. „Chceme prodávat základní košík potravin za ceny velmi blízké cenám v supermarketech,“ uvedla projektová manažerka MOL Kristína Félová.

Čerpací stanice by se tak měly přetvořit na místo, kde si lidé mohou po cestě nakoupit základní potraviny. Nabídka by se ale měla od zboží v supermarketech lišit. MOL plánuje například spolupráci s lokálními výrobci.

„Chceme, aby se čerpací stanice stala místem, kde můžete vyřídit více věcí velmi rychle,“ popsal generální ředitel Slovnaft a člen představenstva MOL Oszkár Világy. Do budoucna si tak umí představit na čerpacích stanicích MOL rozšířenou nabídku služeb, například možnost vyzvedávání balíků.

MOL přebírá pumpy Agip

Maďarský ropný holding MOL převezme v pátek od společnosti Agip 125 pump. Celkem tak bude provozovat 316 stanic a stane se po Benzině dvojkou na českém trhu. Holding už začal s přejmenováním stanic sítě Lukoil, kterou koupil na konci loňského roku. Nyní přijdou na řadu stanice sítě Agip, postupem času budou přejmenovány i stanice dceřiné firmy Slovnaft. Do konce roku má MOL v plánu přejmenovat 80 stanic z celkem 316.

Dokončení akvizice společnosti ENI ČR, včetně 125 čerpacích stanic Agip v pátek potvrdil mluvčí Slovnaft Anton Molnár, který MOL v Česku mediálně zastupuje. „Kromě převzetí aktivit společnosti ENI v České republice, Skupina MOL dnešním dnem dokončila také akvizici společnosti ENI Slovensko, včetně 41 čerpacích stanic Agip na Slovensku,“ uvedl.

Zhruba 40 procent stanic v Česku ponese značku Pap Oil, kterou MOL koupil už dříve. Zastoupena bude především v regionech. „V případě Pap Oilu chceme dát volnější ruku provozovatelům čerpacích stanic, aby mohli zohlednit lokální aspekty při provozu čerpacích stanic,“ uvedla Félová. Pumpy značky MOL by měly být u dálnic a ve velkých městech.

Na překážku nebude ani situace, kdy budou v blízkosti dvě čerpací stanice stejné značky. „Zatím naplánujeme žádné zavření. Čerpací stanice, které jsme koupili, chceme provozovat,“ řekl deníku E15 generální ředitel MOL ČR Attila Dsupin. „Chceme poznat naše zákazníky. Podle toho budeme vybírat, jestli zvolíme značku MOL nebo Pap Oil,“ dodal.